Actie NS-personeel zorgt voor vertraging treinen

Flevoland 18 juni 2017
Treinreizigers moeten maandagochtend rekening houden met ernstige vertragingen als gevolg van acties van NS-personeel, georganiseerd door vakbond FNV Spoor. Het personeel legt op de stations Den Haag Centraal en Zwolle het werk neer. Daardoor rijden vanaf die stations in de ochtendspits geen of minder treinen. Voor de Hanze- en de Flevolijn kan dat grote gevolgen hebben.

Onvrede bij FNV Spoor
FNV Spoor is boos op de NS omdat gesprekken over een aantal onderwerpen al lange tijd niets opleveren. De vakbond wil onder meer dat de NS weer meebiedt op concessies voor regionale lijnen en stopt met het weghalen van werkgelegenheid uit de regio's. Ook zou de NS de winkels en de horeca moeten blijven beheren. Tot slot zouden op alle dubbeldekkers tenminste twee conducteurs moeten meerijden.

Bond wil niet meer praten 
Een ultimatum dat FNV Spoor had gesteld verstreek woensdag. De NS had de vakbond wel uitgenodigd voor een gesprek, maar voor de bond is de tijd van praten voorbij. Meer acties worden niet uitgesloten.

De werkonderbreking op de stations Den Haag Centraal en Zwolle begint om 05:00 uur duurt tot 09:00 uur. NS sluit niet uit dat de gevolgen van de actie nog lange tijd op maandag merkbaar zijn.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer