Ombudsman: "Cultuurverandering nog niet helemaal van de grond"

Almere 19 juni 2017
De cultuurverandering bij de gemeente Almere komt nog niet helemaal van de grond. Dat constateert de gemeentelijke Ombudsman in de eerste kwartaalrapportage 2017. Ombudsman Arre Zuurmond stelt dat hij wel de wil tot verandering merkt. Zo zijn klagers in een aantal zaken uitgenodigd voor een gesprek om te kijken wat de gemeente wel kan betekenen, in plaats van formeel en juridisch te reageren.

Verder merkt Zuurmond in zijn rapportage op dat de algehele communicatie van de gemeente met burgers nog verbetering behoeft. Meerdere Almeerders klagen over het uitblijven van een reactie op een vraag of een verzoek, en over onduidelijke communicatie.

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er 40 klachten bij de Ombudsman binnengekomen. Dat is iets minder dan in het laatste kwartaal van vorig jaar. Toen waren het er 49. De meeste klachten gaan over het Sociaal Domein. Die zijn ten opzichte van het vorige kwartaal ook iets gestegen. Over de afdeling Stadsbeheer zijn een stuk minder klachten binnengekomen. Die zijn van 16 stuks naar 8 stuks gedaald.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer