Economie Metropoolregio groeit harder dan gemiddeld

Flevoland 19 juni 2017
De economie in de Metropoolregio Amsterdam, waar ook Almere en Lelystad onderdeel van uitmaken, groeit sneller dan het Nederlands gemiddelde. Dat blijkt uit een rapport dat in opdracht van de Metropoolregio is opgesteld. De groei in Almere en Lelystad blijft wel wat achter bij gebieden in het hart van de regio, zoals Amsterdam en de Haarlemmermeer. 
 
Ondanks een forse daling van de werkloosheid in 2015 hebben Almere en Lelystad nog altijd het hoogste werkloosheidscijfer van het gebied. Volgens onderzoeker Henri de Groot is één van de verklaringen daarvoor dat de twee Flevolandse steden een relatief groot aandeel lager opgeleiden hebben. De werkloosheid bij lager opgeleiden ligt landelijk gezien altijd wat hoger dan bij hoger opgeleiden.

Volgens De Groot, die als professor aan de VU is verbonden, maakt de Metropoolregio duidelijk dat samenwerken tussen verschillende gemeente loont. "Het schaalniveau waarop regio’s zich begeven is groter dan een stad als Amsterdam. En daarmee is er zowel voor Amsterdam als voor Almere en Lelystad een enorme meerwaarde bij samenwerking." Lelystad profiteert daarnaast ook van de nabijheid van Zwolle.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer