Plannen woonwijk Schokkerhoek gaan door

Urk 20 juni 2017
Stap over de Urkervaart wordt een feit
Stap over de Urkervaart wordt een feit
Urk krijgt er de komende jaren een nieuwe woonwijk bij. Alle partijen in de gemeenteraad hebben dinsdagavond aangegeven dat ze in gaan stemmen met de plannen voor de nieuwe wijk Schokkerhoek.

Met de aanleg van de wijk wordt de lang besproken 'stap over de Urkervaart' gemaakt. De nieuwe woonwijk komt aan de Domineesweg, voor bedrijventerrein Zwolsehoek. Aan de andere kant wordt Schokkerhoek begrensd door de Urkervaart. De gemeente denkt door de bouw van de 1.450 huizen de dorpsentree te kunnen verbeteren. Tot nu toe kent Urk aan de zuidkant van de Urkervaart alleen bedrijven. 

Nieuwe ontsluitingsweg
Samen met de aanleg van de nieuwe woonwijk komt er een nieuwe ontsluitingsweg tussen de Domineesweg en de Urkerweg. Daarnaast komt er een derde verkeersbrug over de Urkervaart, een langgekoesterde wens van veel Urkers.

Ook de dreigende gedwongen verhuizing van kinderboerderij De Stekplek is naar tevredenheid opgelost. De bouw van Schokkerhoek heeft geen invloed op de locatie, de kinderboerderij kan blijven waar die zit.

Urk kan 20 jaar vooruit
Alle partijen in de raad zijn blij dat met de bouw van Schokkerhoek in de steeds groter wordende woningbehoefte van de gemeente wordt voorzien. Op deze manier zijn toekomstige woningzoekers niet gedwongen naar andere plaatsen te verhuizen. Volgens wethouder Gerrit Post Jr. kunnen in 2021 de eerste bewoners hun intrek nemen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer