Luxe appartementen op plek dierenweide

Dronten 22 juni 2017
De aanleg van appartementencomplex Dierenweide in Dronten gaat definitief door. De gemeente heeft eindelijk de grond weten te verkopen voor de aanleg van 16 luxe appartementen. Bouwbedrijf Kolthof uit Stiens durft deze investering aan.

Koopprijzen beginnen bij ruim 3 ton
Aan de Noord komen huizen voor 50-plussers, die vanaf 325.000 euro verkocht worden. In december start de bouw en dan moet het appartementencomplex eind 2018 af zijn. Er is belangstelling voor, want inmiddels zijn al vier woningen verkocht en is op nog eens zes appartementen een optie genomen. De gemeente is erg blij met deze ontwikkelingen, want er is behoefte aan volgens wethouder Nico Verlaan. Bouwbedrijf Kolthof zag een kans zo dichtbij het centrum.

Dierenweide deels verplaatst
Om het appartementencomplex te bouwen moet de dierenweide wel een beetje verplaatst worden. Op de nieuwe locatie wordt ook geschiedenis van Dronten aan de dierenweide toegevoegd. De gemeente Dronten wil een replica van de pioniersbarak een plekje geven bij de dieren.

Pioniersbarak eerste gebouw Dronten
De pioniersbarak was het eerste gebouw van Dronten, maar was in zeer slechte staat en werd in 2012 gesloopt. Sommige delen zijn bewaard gebleven en moeten verwerkt worden in de replica. Hier wordt 70.000 euro voor uitgetrokken door de gemeente.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer