11 jaar voor gewelddadige diefstal

Almere 22 juni 2017
Een Almeerder moet 11 jaar de cel in voor een gewelddadige diefstal. Dat heeft het Gerechtshof in Leeuwarden donderdag in hoger beroep bepaald. 

Op 29 juni 2014 wachtte hij in het Noord-Hollandse Huizen zijn ex-vriendin op. De vrouw had ruim zestig bolletjes cocaïne geslikt en die vanuit Suriname naar Nederland vervoerd. Hij dwong haar vervolgens om acht laxeerpillen in te nemen om de bolletjes af te kunnen pakken. Ook betastte hij haar en stak hij haar in haar been. Ook een man die bij haar was werd neergestoken. Daarna stal hij sieraden van de vrouw. Volgens de Almeerder had hij nog geld tegoed van haar. 

De straf is gelijk aan de celstraf die de rechtbank in Lelystad in 2015 oplegde, maar twee jaar hoger dan de openbare aanklager twee weken geleden eiste. Die vond het prijzenswaardig dat de man in hoger beroep, in tegenstelling tot eerder, een groot deel van zijn daden heeft toegegeven.   Het gerechtshof heeft daar geen boodschap aan. De rechters vinden de zaak te ernstig. Bovendien is het niet de eerste keer dat de 50-jarige man veroordeeld is voor een geweldsdelict.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer