Dregteam SOAD vindt vermiste jongen in de Waal

Urk 22 juni 2017
De 13-jarige jongen die sinds donderdagmiddag vermist was in de Waal, is door de Urker Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) boven water gehaald. Ze deed dat in samenwerking met het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie. Dat meldt de SOAD op Twitter. 

Dregteam SOAD heeft in eigen beheer een dreg ontwikkeld die in de praktijk effectiever is gebleken dan de dreggen die tot nu toe worden gebruikt. Meerdere keren per jaar wordt de SOAD ingeschakeld om te helpen zoeken naar een drenkeling. 

De 13-jarige jongen verdween donderdagmiddag in de Waal bij de Echteldsedijk in Tiel. Hij was daar met vrienden aan het zwemmen. Naar de jongen is urenlang gezocht door brandweer, politie en Rijkswaterstaat. Ook de politiehelikopter is ingezet. Het lichaam werd omstreeks 21.00 uur uit het water gehaald.

Twee eerdere verdrinkingen
Het is de derde verdrinking in Nederlandse rivieren deze week. Zondag verdween een zwemmer bij Oosterhout. Zijn lichaam werd bij Rossum uit de rivier gehaald. Een man uit Andelst in de Betuwe werd dinsdag voor de ogen van zijn gezin door het water meegesleurd.

Langs de rivieren zijn door de lage waterstand brede stranden ontstaan. Duizenden mensen komen daar op af. Rijkswaterstaat en gemeenten waarschuwen dat het levensgevaarlijk is om in de grote rivieren te gaan zwemmen. Veel mensen negeren die waarschuwing.© omroep flevolandsitemap | disclaimer