Oefenen voor huizenbouw in Kenia

ZEEWOLDE • Za 24 juni 2017 | 14:07 • Zaterdag 24 juni 2017 | 14:07
Een groep van 32 Zeewoldenaren heeft zaterdag geoefend met het bouwen van huizen. Zij doen dit ter voorbereiding van een trip die ze gaan maken naar Kenia. De groep gaat twee huisjes bouwen op het vakantiepark Oloolua-Resort, een stukje onder de hoofdstad Nairobi.

De opbrengsten van het vakantiepark gaan rechtstreeks naar de stichting Imani. Deze organisatie vangt weeskinderen op en voorziet ze van onderdak, voedsel en onderwijs. Door de bouw van twee extra huisjes gaan de inkomsten omhoog.

De jongeren die meegaan op de vrijwilligersreis hebben weinig verstand van bouwen. Bij de kluslessen die ze zaterdag op een bouwterrein in Amsterdam hebben gehad, leerden ze de eerste beginselen van metselen, timmeren, loodgieterswerk en het aanleggen van elektriciteit. 

De Keniagroep 2017 is een particulier initiatief vanuit de Protestantse Gemeente Zeewolde. Een deel van de vrijwilligers vertrekt op 12 juli, de rest gaat op 19 juli. Twee weken later moeten de vakantiehuisjes af zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel