Oud-Statenlid Geersing op 'zwarte lijst' voor banken

Emmeloord 25 juni 2017
Oud-Statenlid Jan-Eric Geersing uit Emmeloord staat op de 'zwarte lijst' voor banken. Dat blijkt uit onderzoek van radioprogramma Argos.  

Aardappelteler Geersing vindt het "ronduit belachelijk" en begrijpt niet waarom hij in de omvangrijke database van World-Check staat. "Ik ben elf jaar lid geweest van de Provinciale Staten van Flevoland voor de ChristenUnie. Misschien is dat wel de link", speculeert Geersing in het radioprogramma. 

De lijst waar de Emmeloorder op staat is bedoeld om te voorkomen dat mensen die geld witwassen en terrorisme financieren een rekening kunnen openen. Ook de voormalig fractievoorzitter van de ChristenUnie in Flevoland Roelof Siepel laat weten dat hij op de lijst voorkomt. Hij verkeert daarmee in het gezelschap van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, de ouders van premier Mark Rutte en de prinsesjes Amalia, Ariane en Alexia die ook in de database te vinden zijn. 

Onjuist en gedateerd
Uit het onderzoek van Argos, in samenwerking met buitenlandse media, blijkt dat er bij het samenstellen van de lijsten veel fouten worden gemaakt. Veel informatie is onjuist, gedateerd of is gebaseerd op onbetrouwbare bronnen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer