Gasleiding niet vervangen? Dan komt de politie langs

Lelystad 26 juni 2017
De gemeente Lelystad schakelt een tandje bij als het gaat om het vervangen van de verroeste gasleidingen. Bewoners hebben tot 1 juli de tijd om hun gasleiding zelf te laten vervangen. Als ze dat nog niet hebben geregeld, gaat de gemeente de huizen in. Ze nemen dan een sleutelsmid en politie mee. Het zou gaan om zo'n 500 woningen.

Vanaf 2015 moesten 15.000 huishoudens hun gasleiding laten vervangen omdat deze verroest konden zijn. Het ging om woningen van voor 1986. Het grootste deel van deze huizen heeft nieuwe leidingen, maar 3 procent nog niet. Ondanks meerdere brieven van de gemeente hebben de bewoners nog niet laten weten dat ze bezig zijn met de noodzakelijke reparaties.

Als woningeigenaren voor 1 juli niet hebben gereageerd, gaat de gemeente zelf de woning in om de gasleiding te vervangen. De kosten (1170 euro) worden dan verhaald op de eigenaar en daarbovenop komen nog eens de rekeningen van de sleutelsmid, de inspecteur en juridische kosten. 

Bewoners die zich eerder bij de gemeente gemeld hebben met aantoonbare financiële problemen worden volgens de gemeente ondersteund bij het vinden van een oplossing.

 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer