Strafzaak terreurverdachte Jeroen van D. uitgesteld

Almere 26 juni 2017
De strafzaak tegen Almeerder Jeroen van D. en negen andere mannen die als terreurverdachten van IS worden beschouwd, wordt uitgesteld. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam maandag besloten. De zaken worden op 12 september en 30 januari inhoudelijk behandeld.

Volgens het Openbaar Ministerie bevinden de tien mannen zich in het jihadistische strijdgebied in Syrië of Irak en hebben ze zich daar bij een terroristische organisatie aangesloten. Het OM heeft onder meer via de sociale media geprobeerd de verdachten op de hoogte te brengen van de strafzaak.

Langer de tijd voor contact
Omdat het heel moeilijk is om contact met hen te krijgen en om hen de gelegenheid te geven bij de rechtszitting aanwezig te zijn, wil de rechtbank daar meer tijd voor geven. Het uitgangspunt is dat zoveel mogelijk wordt geprobeerd om de verdachten op de zitting aanwezig te kunnen laten zijn.

Volgens de rechtbank zijn sommige verdachten al bereikt en op de hoogte van de vervolging, terwijl met anderen nog geen contact tot stand is gekomen. Bij welke groep de Almeerder hoort, is niet bekend.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer