advertentie

'WikiHouse is oplossing voor goedkoop bouwen'

Almere 26 juni 2017
Naast Tiny Houses hoopt Almere dat er in de toekomst ook zogenoemde WikiHouses in de stad worden gebouwd. WikiHouse is een nieuw concept van goedkoop bouwen. Het is vooral bedoeld voor mensen met een klein budget die toch een eigen huis willen bouwen. 

Wat is het voor een huis? 
WikiHouse is een digitaal geproduceerde houtskeletwoning. Geïnteresseerden kunnen achter hun computer zelf hun huis ontwerpen waarna zij een bouwpakket aangeleverd krijgen. Het pakket kunnen ze vervolgens makkelijk zelf in elkaar zetten. Vervolgens kunnen de eigenaren verder werken aan zaken zoals isolatie, gevels, leidingen en elektra. 

Wat kost zo'n WikiHouse? 
Het is nog niet duidelijk wat een Wikihouse ongeveer gaat kosten. Het streven is dat de maandelijks lasten inclusief energie niet hoger zullen zijn dan 500 euro. WikiHouse zou een oplossing kunnen zijn voor de tekort aan goedkope woningen.

Worden die huizen daadwerkelijk gebouwd?
WikiHouse is een concept dat in Engeland is geboren en wordt nu uitgerold in verschillende steden in de wereld. Het is de bedoeling dat het eerste Nederlandse WikiHouse in oktober in Almere Poort wordt gebouwd. Daarna hoopt Almere tussen 25 a 30 huishoudens te vinden die zo'n huis willen bouwen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer