Gemeente krijgt schilderij van dankbare vluchteling

Zeewolde 28 juni 2017
Kunstschilder Firas Kaloussiyh heeft vanochtend zijn schilderij 'Struggle for life' onthuld in het gemeentehuis van Zeewolde. Hij deed dat samen met wethouder Winnie Prins. Het schilderij is gemaakt voor de gemeente Zeewolde en haar inwoners als dank voor de periode, waarin hij mocht verblijven in het asielzoekerscentrum.

Het schilderij hangt op de trap die leidt naar de eerste etage. Veel bezoekers van het gemeentehuis maken gebruik van deze trap. Deze gaat namelijk naar de raadzaal/trouwzaal, vergaderruimtes en de kamer van het college van burgemeester en wethouders.

De Syrische kunstschilder Firas Kaloussiyh hield eerder een korte expositie in de Verbeelding in Zeewolde. Hij ontvluchtte zijn land en kwam via verschillende omzwervingen in het AZC in Zeewolde terecht. Hij had geen inspiratie meer om kunst te kunnen maken. Dat veranderde toen hij in Zeewolde de familie Koelewijn leerde kennen. Bij hen pakte hij zijn kwast weer op en begon te schilderen. Hij woont inmiddels in Rotterdam, maar voelt zich nog steeds verbonden met Zeewolde. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer