Meer geld voor kinderen uit arme gezinnen

Dronten 29 juni 2017
Dronten trekt extra geld uit voor kinderen uit arme gezinnen
Op dit moment leven zon 800 kinderen in armoede in Dronten
Dronten gaat meer geld uittrekken voor kinderen uit arme gezinnen. De gemeente krijgt van het Rijk 194.000 euro per jaar extra om kinderen te laten sporten en mee te laten doen aan culturele activiteiten. Het geld kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld schoolspullen te kopen.

Ongeveer 800 kinderen leven in armoede
In Dronten komen ongeveer 800 kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Op dit moment wordt de helft van hen extra ondersteund. Dronten wil graag alle kinderen helpen en kan met het extra geld kinderen uit minima-gezinnen kansen bieden.

Geld verdeeld over leeftijdsgroepen
Het geld wordt verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen. Voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 is er jaarlijks 70 euro per persoon beschikbaar. Voor kinderen van 12 tot 18 jaar is dat zelfs 170 euro. Kinderen die naar de middelbare school gaan krijgen een eenmalige schoolbijdrage van ongeveer 400 euro om bijvoorbeeld een computer aan te schaffen. 

Budget 'het Beste Idee van Dronten' verhoogd
De gemeente steekt ook extra geld in projecten die meer kansen bieden voor kinderen en jongeren in armoede. Dit doet de gemeente Dronten door het huidige budget van het armoedeproject  'Het Beste Idee van Dronten' in 2017 en 2018 jaarlijks met 30.000 euro te verhogen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer