Hanzeweg twee weken dicht voor verbouwing rotonde

Dronten 29 juni 2017
Omleiding voor verkeer tussen Dronten en Kampen
Verkeer tussen Dronten en Kampen moet vanaf vrijdagavond 20:00 uur rekening houden met de afsluiting van de Hanzeweg. Omdat de rotonde Hanzeweg/Biddingringweg wordt aangepast, gaat de belangrijke provinciale weg bij Dronten twee weken dicht.

Volgens de provincie zal de afsluiting tot in de brede omtrek van de rotonde gevolgen hebben. Voor omleidingsroutes wordt onderscheid gemaakt tussen doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer.

Doorgaand verkeer
Doorgaand verkeer tussen Dronten en Kampen moet omrijden via de Elburgerweg en de Drontermeerdijk. Door deze omleiding ben je ongeveer een kwartier langer onder weg dan gebruikelijk. 

Bestemmingsverkeer en fietsers
Voor bestemmingsverkeer is een aparte omleiding ingesteld via Ketelhaven. Bedrijven aan de Hanzeweg, gelegen tussen de rotonde en de aansluiting Roggebotsluis, blijven bereikbaar.
Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van het fietspad aan de zuidkant van de Hanzeweg en van de Biddingringweg (N305).

Passage
De rotonde bij de Hanzeweg moet worden aangepast voor de aansluiting van de Passage. Deze nieuwe, verhoogde rondweg bij Dronten wordt naast de bestaande provinciale weg aangelegd en krijgt ongelijkvloerse kruisingen. De Hanzeweg en de aangepaste rotonde moeten uiterlijk maandag 17 juli 's morgens vroeg weer open zijn.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer