Alleen SP en AP/OPA steunen PVV-motie tegen college

Almere 29 juni 2017
De aangekondigde motie van wantrouwen van de PVV tegen het Almeerse college van B en W heeft donderdagavond alleen steun gekregen van de SP en AP/OPA. Alle andere partijen stemden tegen. 

Floriade
Aanleiding voor de PVV-motie is de financiële bijdrage van de gemeente Almere aan de Floriade 2022. De afgelopen jaren hebben burgemeester en wethouders meerdere malen gezegd dat de gemeentelijke bijdrage niet meer dan 10 miljoen euro zou zijn. Daarnaast zou 7 miljoen euro gereserveerd moeten worden om eventuele risico's op te kunnen vangen.

Inmiddels blijkt dat de gemeente Almere toch meer kwijt is aan het evenement. 

'Vooral kansen'
Nadat PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk toelichtte waarom hij de motie van wantrouwen indiende las wethouder René Peeters een verklaring voor namens het college van b en w. Peeters gaf aan dat volgens het college de Floriade vooral kansen biedt.

Coalitiepartijen zwijgen
De coalitiepartijen D66, VVD, CDA, PvdA en Leefbaar Almere namen niet actief deel aan het debat dat over de motie werd gevoerd. Ze lazen alleen een stemverklaring voor. Dat kwam de partijen vervolgens weer op kritiek te staan van de PVV en GroenLinks. 

GroenLinks-fractievoorzitter Willy-Anne van der Heijden:


PVV-raadslid Chris Jansen: 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer