Experiment 'Regelarme Bijstand' komt er

ALMERE • Do 29 juni 2017 | 19:55 • Donderdag 29 juni 2017 | 19:55
De gemeenteraad van Almere heeft groen licht gegeven om te experimenteren met de zogeheten 'Regelarme Bijstand'. Dat bleek donderdagavond tijdens de wekelijke raadsvergadering. 

Wat houdt 'Regelarme Bijstand' in? 
Regelarme Bijstand is een experiment. Het heeft als doel meer mensen uit de bijstand te krijgen en de bijstandsgerechtigden meer zeggenschap te geven bij het zoeken naar werk. Het is een initiatief van de fracties D66, PvdA, AP/OPA, ChristenUnie, GroenLinks, SP en Fractie van Dijk.

Wie doen mee aan het experiment? 
Voor het experiment worden mensen ingedeeld in drie groepen. In de eerste groep worden bijstandsgerechtigden, net als nu, van A tot Z gevolgd en begeleid naar werk.

De tweede groep staat ook onder begeleiding, maar heeft meer vrijheid om te bepalen hoe er wordt gezocht naar werk. Ze mogen hulp of suggesties afwijzen en zelf een plan bedenken om aan werk te komen.

De derde groep krijgt helemaal geen begeleiding en heeft ook geen sollicitatieplicht. Ze mogen zelf bepalen wat ze gaan doen om weer aan werk te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel