Bewoners Lelystad-Haven kiezen vijf projecten voor hun wijk

LELYSTAD • Ma 3 juli 2017 | 12:50 • Maandag 3 juli 2017 | 12:50
De bewoners van Lelystad-Haven hebben de beschikbare 75.000 euro van het project 'Buurtbegroting' gebruikt om vijf ideeën in de wijk te realiseren. Vorige maand konden inwoners stemmen op de ingebrachte plannen. Het is de eerste keer in Lelystad dat bewoners mogen bepalen waar geld van de lokale overheid aan uitgegeven gaat worden.

De uitgekozen ideeën zijn: een sport- en spelveld op de Binnendijk, een boodschappenvoorziening voor ouderen, het toegankelijk maken van het strandje op surfschool Paradiso, het opknappen van het strandje aan de Schermer en de aanschaf van AED's (apparaten om te gebruiken bij een hartstilstand).

De gemeente gaat de indieners van de ideeën op de hoogte stellen. Inwoners uit Lelystad-Haven, Hollandse Hout en Noordersluis die actief betrokken willen worden bij de uitvoering van de projecten kunnen zich aanmelden via buurtbegroting@lelystad.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel