Jongerencafé ontmoetingsplaats voor Eritreeërs

LELYSTAD • Ma 3 juli 2017 | 19:25 • Maandag 3 juli 2017 | 19:25
Het jongerencafé voor Eritreeërs in ontmoetingscentrum Open Haven in Lelystad trok maandagavond zo'n twintig belangstellenden. Voor de derde keer dit jaar organiseerde stichting Youth for Christ de bijeenkomst waarbij eten en een goed gesprek centraal staan.

In Lelystad wonen zo'n 200 Eritreeërs tussen de 14 en 27 jaar oud die zijn gevlucht voor het dictatoriale regime in hun thuisland. Jongerenwerker Rick van der Molen wil met het café de jongeren een 'warme' plek bieden. Bovendien helpt hij bijvoorbeeld bij het begrijpen van brieven van instanties. In Nederland stopt de begeleiding voor alleenstaande asielzoekers als zij 18 jaar worden. Veel Eritreeërs spreken dan slecht Nederlands, zijn laag opgeleid en moeten nog trauma's verwerken.

Na de zomer wil Youth for Christ het jongerencafé wekelijks gaan houden. Nu was het om de twee maanden. Voor de maaltijd betalen de bezoekers een kleine bijdrage.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel