'Heide-transplantatie' levert succes op

NOORDOOSTPOLDER • Ma 3 juli 2017 | 21:37 • Maandag 3 juli 2017 | 21:37
Een heide-transplantatie in het Kuinderbos in Noordoostpolder heeft twee jaar na dato alsnog succes opgeleverd. Boswachter Harco Bergman meldt dat hij kiemplantjes heeft gevonden in de buurt van het Schoterveld.

Twee jaar geleden kreeg Bergman gemaaide heide van de Veluwe en van een natuurgebied bij het Groningse Opende. Daarin zaten zaadjes van de heideplanten. Deze 'heide-transplantatie' leek niet eerst te werken. "Ik dacht nog het is mislukt," zegt de boswachter, totdat hij de planten zag opkomen. 

In Flevoland komt niet zo veel heide voor. In het Kuinderbos wordt geprobeerd daar verandering in te brengen. Er is kalkgrond afgegraven en langs een nieuwe beek tussen het Schoterveld en Kuinderplas moet veel heide komen. Hiervoor hoopt Bergman op hulp van de schaapskudde. Schapen kunnen via hun vacht en door mest met zaden te verplaatsen de heide verspreiden.
[https://twitter.com/BoswachterHarco/status/881903865888636931]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel