Hoge klassering Terras top 100: ´Dit hadden wij ook niet verwacht.´

Lelystad 4 juli 2017
Trotse winnaar Wilma Flantua
Eindigen in de top 10, daar hadden ze bij restaurant Flantuas in Lelystad niet van durven te dromen. Ze staan dan ook te kijken van de klassering en van het positieve juryrapport.

Restaurant Flantuas zit niet in het centrum van Lelystad, maar is gevestigd bij Lelystad Airport, met uitzicht over de start- en landingsbaan. Het wordt gerund door Gerhard en Wilma Flantua. "Ja, fantastisch hè", zegt Wilma als we haar feliciteren met de hoge klassering. "Dit hadden wij ook echt niet verwacht."

De Terras top 100 is onderdeel van Misset Horeca. Bijna 400 restaurants schreven zich in bij het horecavakblad voor de wedstrijd. Al deze terrassen kregen bezoek van een mystery guest. Vervolgens is een top 125 opgemaakt.

Om bij de laatste 125 terrassen te horen, moest je minstens een 8,9 scoren. Deze terrassen werden bezocht door een anonieme vakjury. Het jurylid liet zich verrassen bij Flantuas. "Lekkere koffie, heerlijk gebak en de meest fantastische slagroom ooit. Flantuas is niet een terras waar je direct voor om zou rijden, gezien de ligging. Maar als je hier in de buurt bent, is het optimaal genieten. Er wordt in ieder geval het maximale uit het terras gehaald. Onze complimenten."

Het vakblad Misset Horeca publiceert elk jaar een nieuwe lijst. Vorig jaar stond het 'vliegveldterras' van Flantuas nog op plaats 60.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer