Rechter stelt klagers over kamerpand Karveel in het ongelijk

Lelystad 4 juli 2017
Buren van een kamerpand in het Karveel 49 in Lelystad die willen dat de omgevingsvergunning voor het pand wordt ingetrokken zijn door de bestuursrechter in het ongelijk gesteld. Volgens de rechter is er geen sprake van overmatige overlast, is de parkeerdruk niet te groot en zijn er geen redenen aan te nemen dat de waarde van de omliggende woningen zal dalen.

Handhaver
De buren hadden de gemeente Lelystad en de eigenaresse van het kamerpand gedaagd, omdat ze zeggen last te hebben van geluidsoverlast, parkeerdrukte en rommel. Ook zou de lokale overheid haar rol als handhaver niet daadkrachtig uitvoeren, waardoor de buren zich genoodzaakt zien de (tijdelijke) bewoners op hun gedrag aan te spreken.

Contactgegevens
Maar de rechter was niet onder de indruk van de inhoudelijke argumenten van de eisers en benadrukte dat de gemeente zich heeft gehouden aan de afspraken in het kamerverhuurbeleid. En de woning voldoet aan de eisen van het geldende Bouwbesluit. De rechter benadrukte dat de eigenaresse in de buurt een flyer heeft rondgedeeld met daarop haar contactgegevens in geval van overlast.

De eisers hebben zes weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer