Naar diploma-uitreiking in stijl

Zeewolde 4 juli 2017
De eindexamenleerlingen van RSG Levant in Zeewolde gingen dinsdagavond met speciaal vervoer naar hun diploma-uitreiking. Ze werden op verschillende plekken in het dorp opgehaald met een Engelse dubbeldekker. En dat was een verrassing voor de leerlingen. 

Volgens docent Nederlands Jan Ippel heeft de school een aantal jaar geleden ervoor gekozen om alle leerlingen tegelijk op school te laten aankomen. "Dat komt vooral omdat we willen voorkomen dat de ene in een limousine naar school komt en de ander op de fiets. Dat vinden we ook niet leuk," vertelt Ippel. 

Evelien van Straten is één van de moeders die voor dit jaar een dubbeldekker had geregeld. "We wilden graag iets origineels," vertelt ze. "En we wilden dat ze met z'n allen aan zouden komen. Met een aantal limousines zou dat bijvoorbeeld niet kunnen." Dat had een aantal jongens namelijk wel leuker gevonden. 

Nadat ze aankwamen op school, begroetten de leerlingen hun familie en vrienden en gingen ze de aula van de school in. Daar vond de diploma-uitreiking plaats. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer