Vogelweg krijgt trajectcontrole

Flevoland 5 juli 2017
Langs de Vogelweg tussen Lelystad en Almere wordt trajectcontrole geplaatst om de snelheid van passerende voertuigen te controleren. Volgens het OM komen er langs de weg meerdere flitspalen te staan die met elkaar gekoppeld worden. Zo kan de gemiddelde snelheid over een langere afstand worden gemeten. Op de Vogelweg worden geregeld forse snelheidsovertredingen vastgesteld. 

Veel slachtoffers op provinciale wegen
Trajectcontroles vonden in Nederland tot nog toe alleen op snelwegen plaats. Volgens het OM worden de controles nu uitgebreid naar provinciale wegen. Dat gebeurt in eerste instantie op 11 plaatsen in Nederland. De Vogelweg is de enige Flevolandse weg waar trajectcontrole gepland is. 

Volgens het OM blijkt uit analyse dat op provinciale wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen. Uit ervaring zou blijken dat automobilisten zich bij een trajectcontrole over een langere afstand beter aan de snelheid houden.

Over twee jaar pas actief
Omdat de installaties nog aangeschaft moeten worden, zal het volgens het OM zo'n twee jaar duren voor de palen daadwerkelijk langs de weg staan.

Racebaan
Automobilisten hebben de Vogelweg waar je 80 km/u mag in het verleden al meerdere malen gebruikt als een soort racebaan. De top 3 ergste snelheidsovertredingen: 

1. In juli 2017 rijdt een man uit Harlingen 205 km/u
2. In augustus 2015 rijdt een Drontenaar 158 km/u
3. In juni 2012 rijdt een man uit Alphen aan den Rijn 144 km/u


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer