Motie over bestemmingsplan Floriade haalt het niet

Almere 5 juli 2017
Een motie over de Floriade van de oppositiepartijen PVV en de SP in de Almeerse gemeenteraad heeft het donderdag niet gehaald. De PVV en de SP wilden meer tijd om het bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater - Floriade zorgvuldig te bespreken. Zij dienen de motie in tijdens de wekelijke raadsvergadering in het stadhuis, en konden rekenen op steun van de fractie AP/OPA.

Waarom wilden de partijen meer tijd? 
Het college van burgemeester en wethouders wil voor het zomerreces een besluit over het bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater - Floriade. Volgens de PVV en de SP telt het bestemmingsplan 2800 pagina's die gelezen moeten worden. Bovendien gaat het om een project met grote risico's. Veel onderdelen in het bestemmingsplan zouden niet duidelijk zijn waardoor juridisch advies nodig is. Dat heeft volgens die partijen allemaal meer tijd nodig. 

Wat denken andere partijen in de gemeenteraad?
Vrijwel alle andere fracties in de gemeenteraad zijn het met de PVV eens dat er veel pagina's te lezen zijn, maar niet alles is nieuw. Volgens de fracties is het concept bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater - Floriade al eerder in de gemeenteraad besproken. Collegepartij PvdA en oppositiepartij ChristenUnie denken dat de PVV meer tijd vroeg om bewust voor vertraging te zorgen. Dat komt volgens de partijen omdat de PVV tegen de Floriade is.

"Elke vertraging is niet goed voor Almere"
Volgens collegepartijen D66, PvdA, Leefbaar Almere en het CDA en oppositiepartijen GroenLinks en de ChristenUnie is elke vertraging niet in het voordeel van Almere. Het vaststellen van het bestemmingsplan moet zo snel mogelijk gebeuren. Zo wordt de onteigening van Camping Waterhout bijvoorbeeld juridisch mogelijk. Bovendien geeft een besluit duidelijkheid voor eventuele investeerders in het Floriade-gebied. Die kunnen zich alléén melden als er een bestemmingsplan is, zeggen de partijen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer