Provincie op zoek naar frituurvetdumper

LELYSTAD • Wo 5 juli 2017 | 15:59 • Woensdag 5 juli 2017 | 15:59
De provincie Flevoland is dringend op zoek naar degene die maandag frituurvet heeft geloosd op de Elburgerweg, de Biddingringweg en de Dronterweg richting Lelystad. Over een afstand van maar liefst elf kilometer zorgde het vet voor een spekgladde weg.

"Het vet zorgde voor een levensgevaarlijke situatie. Stel dat een motorrijder onderuit gaat, dan kunnen er doden vallen. Daarom hebben we het meteen opgeruimd," legt Robert van Vliet van de provincie Flevoland uit. "Maar dat kostte wel 5000 euro. Die willen we graag verhalen op degene die het vet op de weg heeft geloosd."

De provincie heeft nog geen idee wie er achter zit. "Dit is geen vet uit een frituurpannetje, dus het zal wel een tankwagen zijn. Het kan gebeuren, maar we vinden wel dat degene die dit gedaan heeft zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Het gaat hier toch om belastinggeld." De provincie roept iedereen die iets weet of iets gezien heeft, zich te melden. 
 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel