Rechtbank bevestigt: Cees Beers heeft geen fietsenzaak

Dronten 5 juli 2017
Cees Beers heeft geen fietsenzaak en heeft dus ook niet dezelfde rechten als andere fietsenzaken in de gemeente Dronten. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald. De rechtbank boog zich over een besluit van de gemeente om Beers geen vergunning te geven en andere fietsenzaken wel. Beers vindt dat hij dezelfde rechten heeft als andere fietsverkopers, bijvoorbeeld zoals een fietsenwebshop in Swifterbant die wel een tijdelijke vergunning kreeg.

De rechtbank heeft nu, net als eerder al de Raad van State in een andere rechtszaak van Beers, gezegd dat hij niet aannemelijk kan maken dat hij ook daadwerkelijk een fietsenwinkel runt. Zo is er volgens de rechtbank geen showroom, toonbank of kassa en is het pand ook niet opengesteld voor klanten. Het verweer van Beers is dat de winkel nu op een lager pitje staat, maar dat hij snel wil gaan uitbreiden. De rechter gaf de gemeente gelijk en stelde dat Beers niet als concurrent gezien mag worden van de andere fietsverkopers. 

Beers, die een begrip is in de racefietswereld, voert al zo'n 10 jaar een juridische strijd tegen de gemeente Dronten. Ondanks vele zaken en gesprekken weigert Beers te accepteren dat hij geen vergunning krijgt en andere fietsenzaken wel. Hij wil de zaak aan zijn zoon overdragen, maar dat mag niet omdat er geen vergunning is. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer