OM eist 2 jaar cel voor misbruik minderjarige

Lelystad 7 juli 2017
Het Openbaar Ministerie eist twee jaar gevangenisstraf tegen een 52-jarige man uit Lelystad. De helft van de strafeis is voorwaardelijk. De man wordt verdacht van het seksueel misbruiken van een minderjarig meisje.  

Toen ze 13 jaar was zou hij het meisje zijn gaan strelen en vanaf haar vijftiende had hij voor het eerst seks met haar, stelt de officier van justitie. Ook zou hij haar een laptop en geld hebben gegeven in ruil voor seks. Het meisje zat bij de zoon van de verdachte in de klas en bleef tussen 2009 en 2012 regelmatig logeren. Eerst in een logeerbed en toen dat kapot was, bij de vader in bed. Daar zou ook het misbruik hebben plaatsgevonden.

'Tegenstrijdige verklaringen'
De verdachte ontkende vrijdag voor de rechtbank in Lelystad alle aantijgingen. Hij beriep zich op zijn zwijgrecht en liet weinig los over de zaak. Zijn advocaat stelde dat het meisje ‘zeer tegenstrijdig’ verklaarde over de frequentie van het vermeende misbruik. Ook zou ze een tijdje in een andere stad hebben gewoond.

De officier van justitie vindt juist dat het slachtoffer erg gedetailleerd had verklaard en ziet ook bewijs in getuigenverklaringen en in gesprekken via Skype, waarin volgens justitie duidelijk sprake is van een seksuele context.
 
Schadevergoeding
Het slachtoffer wil ook ruim 23.000 euro aan schadevergoeding zien van de Lelystedeling. Het bedrag bestaat uit een combinatie van smartengeld en een vergoeding voor het niet kunnen afronden van haar opleiding. Het meisje liet de rechtbank in een brief weten dat ze nog steeds nachtmerries heeft en in therapie is. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.   
© omroep flevolandsitemap | disclaimer