Gemeente wil integratie statushouders verbeteren

ALMERE • Vr 7 juli 2017 | 15:08 • Vrijdag 7 juli 2017 | 15:08
Statushouders integreren nog niet voldoende in de Almeerse samenleving. Dat schrijft wethouder Froukje de Jonge aan de gemeenteraad. Zij wil zich verder inspannen om meer statushouders te begeleiden naar een goede integratie. De gemeente wil hen helpen bij het leren van de taal, het inburgeren en de oriëntatie op onderwijs en arbeidsmarkt. 

Van de ruim 500 statushouders in Almere die vorig jaar en het eerste kwartaal van dit jaar een bijstandsuitkering hebben aangevraagd, doen er 80 mee aan werkervarings-  en taaltrajecten. Daarnaast beginnen er 40 jongvolwassenen in het nieuwe schooljaar aan een cursus om meer kans te kunnen maken op de arbeidsmarkt en zijn er 15 uitgestroomd uit de bijstand. 

De wethouder wil met de gemeenteraad bekijken wat er in de tweede helft van dit jaar gedaan kan worden om de begeleiding van de vluchtelingen en hun integratie te verbeteren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel