Honden samen met baasjes de modder in

ZEEWOLDE • Za 8 juli 2017 | 13:23 • Zaterdag 8 juli 2017 | 13:23
Bijna vierhonderd honden hebben vandaag samen met hun baasje meegedaan aan de Dogsurvival Zeewolde. Het is de tweede keer dat dit evenement wordt gehouden en het aantal deelnemers is ten opzichte van vorig jaar bijna verdubbeld.

De dogsurvival werd gehouden op een vier kilometer lang parcours op en rond camping De Parel. Er waren vijftien hindernissen waar mens en dier samen overheen moesten. Spectaculair was de glijbaan waar de koppels samen kopje onder gingen in het diepe water. Ook het modderbad leverde hilarische taferelen op, omdat de honden daar vaak de baasjes in hun enthousiasme onderuit trokken.

Deelnemers uit binnen- en buitenland konden in drie categorieën deelnemen. Getrainde atleten moesten het parcours hardlopend afleggen, recreanten mochten wandelen en tenslotte was er de Open Klasse voor 'snelle recreanten.' Volgens de baasjes vonden de viervoeters het meedoen aan de survivaltocht vaak nog leuker dan zijzelf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel