400.000 euro aan belastingen kwijtgescholden na vragen PvdA

Almere 9 juli 2017
De gemeente Almere heeft voor 400.000 euro aan gemeentelijke belastingen alsnog kwijtgescholden. Het gaat om gevallen waarbij dit door een fout niet direct is gebeurd. De fout kwam vorig jaar aan het licht door schriftelijke vragen van de PvdA.

Mensen met een laag inkomen kunnen onder bepaalde voorwaarden een verzoek indienen om hun gemeentelijke belastingen niet te hoeven betalen. Bij de PvdA kwamen vorig jaar geluiden binnen dat deze verzoeken onterecht werden afgekeurd. Het ging om mensen die er voorgaande jaren recht op hadden en waarbij de situatie niet was veranderd. 

De gemeente liet weten dat het systeem voor de kwijtscheldingen grotendeels was geautomatiseerd. Daarbij werd niet altijd uitgegaan van de juiste gegevens. Nu vindt er ook altijd nog een handmatige toets plaats. Eerder werd al bekend dat 1.300 Almeerders daardoor alsnog recht hebben op kwijtschelding van hun belastingen. Het bedrag wat daarmee gemoeid is komt dus uit op 400.000 euro. 

“Hierdoor hebben nog meer mensen gekregen waar ze gewoon recht op hadden. En daar zijn we erg blij mee.” zegt PvdA-fractievoorzitter Jerzy Soetekouw. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer