CDA wil betere begeleiding inburgering statushouders

NOORDOOSTPOLDER • Zo 9 juli 2017 | 17:49 • Zondag 9 juli 2017 | 17:49
Het CDA in de Noordoostpolder wil dat er meer gedaan wordt om statushouders sneller te laten inburgeren. De Partij denkt dat er op die manier veel sociale en financiële winst te behalen is, ook al kost dat in eerste instantie juist geld.

"Het huidige traject duurt te lang en is te weinig intensief en te vrijblijvend", schrijft de partij. Ook het bedrag dat nu is gereserveerd voor de inburgering van statushouders moet omhoog. 

De werkloosheid in de Noordoostpolder daalt, maar de hoeveelheid inwoners die leeft van een bijstandsuitkering neemt toe. Dit heeft onder andere te maken met de komst van 'nieuwkomers'. Een beter begeleide inburgering moet ervoor zorgen dat statushouders sneller aan een baan komen. 

Voldoende werk
Het "goede werk" van de vrijwilligers moet worden aangevuld door training en begeleiding. Uit een analyse blijkt namelijk dat er voldoende werk is in de Noordoostpolder. Volgens het CDA kunnen Statushouders met de juiste hulp, snel een baan vinden. 


  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel