Wethouder wil snelle verbetering veiligheid N50

Kampen 11 juli 2017
Wethouder Gerrit Jan Veldhoen van Kampen is boos op de rijksoverheid. De wethouder wil dat er snel maatregelen worden getroffen om de N50 tussen Ens en Kampen veiliger te maken. Maandag zijn daar twee mensen bij een ongeluk om het leven gekomen. 

"Kennelijk is er in Den Haag nog steeds het besef dat er te weinig gebeurt op de N50 voordat er maatregelen getroffen worden", aldus Veldhoen. De wethouder zegt geen idee te hebben wat hij nog meer kan doen om de rijksoverheid duidelijk te maken dat de situatie nijpend is. De wethouder wil om die reden met bestuurders uit Flevoland en Overijssel om de tafel zitten. "Er moet een oplossing komen om de druk op Den Haag op te voeren."

Eerder was al geld beschikbaar gesteld door de provincies Overijssel en Flevoland om een deel van de weg aan te pakken. Ook de gemeente Dronten is bereid bij te dragen. Vanuit Den Haag komt geld voor onder meer een verbreding van de weg. Maar volgens Veldhoen is er nog altijd het probleem dat de weg over brug over de IJssel tweebaans is.

"Desnoods ga ik zelf naar Den Haag. Ik ben het zat!" aldus Veldhoen. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer