Weerwater als warmtecentrale voor ziekenhuis en woningen

Almere 11 juli 2017
Gunter Pauli rechts aan de lunch in Almere
Door de boottocht kan Pauli een inschatting maken van de mogelijkheden
Pomp de warmte uit het Flevoziekenhuis in het Weerwater en gebruik dit daarna om huizen mee te verwarmen. Het is één van de ideeën van de gemeente die dezer dagen getoetst worden door Belgische duurzaamheidseconoom Gunter Pauli. Hij is drie dagen op werkbezoek in Almere om de gemeente te adviseren over het hergebruiken van energie. Dinsdagmiddag begon zijn bezoek met een boottocht over het Weerwater. 

Pauli is duurzaamheidsdeskundige
Gunter Pauli is dé man op het gebied van duurzame economie. Hierbij wordt gekeken naar wat de natuur te bieden heeft en hoe dit gebruikt kan worden binnen een bedrijf. Zo kwam Pauli met het idee om de plantresten die overblijven bij de productie van koffie te gebruiken om paddenstoelen op te kweken. Hierdoor wordt de energie die in afval zit gebruikt voor iets nieuws.

De gemeente heeft Pauli naar de stad gehaald om te kijken of dit soort dingen ook in Almere kunnen. Een ander idee van de gemeente is klei uit het Weerwater halen en hier geluidswallen van maken. Donderdagavond presenteert Pauli zijn plannen aan de gemeenteraad. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer