Bewoners mogen stemmen voor variant Windpark

Almere 12 juli 2017
Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West kunnen vanaf vandaag hun mening geven over de inrichting van windpark Jaap Rodenburg in Almere. Zij kunnen kiezen uit vijf varianten die vorige maand tijdens een bijeenkomst zijn gepresenteerd. 

Omwonenden krijgen deze week een brief met een inlogcode. Met die code kunnen ze online hun voorkeur doorgeven. Aan de hand daarvan wordt één voorkeursvariant gekozen waar de gemeenteraad later over spreekt. 

Burgercoöperatie Almeerse Wind en Nuon willen het bestaande Windpark Jaap Rodenburg in Almere Pampus vernieuwen. Er komen dan uiteindelijk minimaal 9 en maximaal 14 nieuwe windmolens in het gebied te staan. Die moeten een hoogte hebben van 150 meter, 50 meter hoger dan de huidige molens. Ook zijn er verschillen in energieopbrengst en afstand tot de huizen. Het nieuwe windpark wordt in 2021 gebouwd.  

De nieuwe windmolens blijven staan tot in ieder geval 2035. Tot die tijd verwacht de gemeente geen bebouwing in Almere Pampus. De bedoeling is dat het nieuwe windmolenpark groene stroom produceert voor 22.000 inwoners.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer