Oplichters actief met valse betaal-app

ALMERE • Wo 12 juli 2017 | 11:53 • Woensdag 12 juli 2017 | 11:53
In Almere zijn enkele mensen opgelicht via een valse betaal-app. Dat meldt de politie Almere Stad

Almeerders verkochten bijvoorbeeld een auto of een telefoon via Marktplaats en kregen de koper aan de deur. Die maakte het geld over via een valse betaal-app. Het slachtoffer ziet op de telefoon van de koper dat hij geld overmaakt, en geeft de koopwaar mee. Later blijkt dat er helemaal geen geld is gestort. 

In Almere zijn er meerdere aangiftes gedaan. Volgens de politie zijn er uit andere Flevolandse gemeenten nog geen meldingen geweest. De politie adviseert online verkopers om pas tot verkoop over te gaan als het geld daadwerkelijk op de bankrekening staat. Een alternatief is betalen met contant geld, dat de koper pint in het bijzijn van de verkopende partij om te voorkomen dat je vals geld krijgt. 

De politie heeft nog ander advies op Facebook: "Maak een foto van het legitimatiebewijs van de verkoper, zodat u zijn of haar gegevens heeft. Dit kan de 'nep'-koper afschrikken. Mocht u de koop niet vertrouwen, meld dit dan altijd bij Marktplaats en laat het weten aan de politie."

 



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel