Fors meer woningen verkocht

Flevoland 13 juli 2017
Flevolandse woningen zijn erg in trek bij huizenkopers. Volgens de makelaarsvereniging NVM is de populariteit van Almere als zoekterm op Funda het hardst gestegen. Daarnaast is vooral in Lelystad de woningverkoop enorm gestegen. In het tweede kwartaal van 2017 werden er 48 procent meer woningen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is de grootste stijging van heel Nederland.

Het is dus een goede tijd om je huis te verkopen, maar aan de andere kant waarschuwt NVM ook. Het aantal huizen dat te koop staat neemt af. Hierdoor blijven prijzen stijgen, maar wordt het dus ook steeds moeilijker om een huis te kopen. De NVM adviseert om in te zetten op nieuwbouw.

Almere hoort nu bij de regio waar krapte heerst volgens de NVM. Net als de Randstad, Eindhoven en Groningen. In Almere zijn er ook meer huizen verkocht dan vorig jaar, maar slechts een stijging van 4 procent. De prijs ging wel hard omhoog, ruim 16 procent. Gemiddeld ging een Almeers huis binnen 5 weken van de hand voor een prijs van 226.000 euro. 

© omroep flevolandsitemap | disclaimer