Veel wegwerkzaamheden tijdens zomermaanden

Flevoland 16 juli 2017
Er wordt gewerkt in Dronten
En in Almere
Nog meer werk in Almere
En in Zeewolde
Een overzicht van de verschillende locaties
De provincie Flevoland is deze zomermaanden druk bezig met het verbeteren en vernieuwen van een groot aantal wegen. Dat wordt juist in deze periode gedaan omdat er in de vakantieperiode minder verkeer is. 

Dennis Zunnebeld van de provincie erkent dat er veel wegen tegelijk worden aangepakt. "Alle werkzaamheden vallen toevallig nu even samen", vertelt hij. "Maar we kijken wel kritisch naar de afstemming daartussen." 

Waar wordt er gewerkt?

ALMERE
In Almere wordt er gewerkt aan de Hogering en de Waterlandseweg.
De Hogering wordt in gedeeltes aangepakt, zodat niet de hele weg dicht hoeft. Op 3 september moet alles weer klaar zijn.
Ook aan de Waterlandseweg wordt gewerkt. De weg wordt verdubbeld waardoor die twee keer tweebaans wordt. In november moet de weg weer open zijn. 

ZEEWOLDE
In Zeewolde wordt de weg en het fietspad van de Zeewolderdijk verbreed. Ook wordt het asfalt van het fietspad vervangen door beton. Verder wordt het hekwerk tussen de rijbaan en het fietspad weggehaald. Begin augustus gaat de weg weer open. 

DRONTEN
Bij de Passage in Dronten is een groter project bezig, waarbij er tussentijds verschillende afsluitingen zijn. Er komt een parallelweg naast de Dronterringweg voor doorgaand verkeer. Het bestemmingsverkeer gaat dan over de bestaande weg. Eind van het jaar moet het hele project de Passage klaar zijn. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer