Ouders thuiszitters: wethouder bagatelliseert problematiek

Almere 14 juli 2017
Volgens Ouderkracht kloppen de cijfers van de wethouder niet
Wethouder René Peeters bagatelliseert de problematiek rondom thuiszitters in Almere. Die kritiek uit de belangenorganisatie Ouderkracht die opkomt voor kinderen die al lange tijd niet naar school kunnen.

1 Promille
Op de politieke markt rekende wethouder Peeters raadsleden voor dat dagelijks slechts 29 kinderen thuiszitten zonder onderwijs, 'dat is 1 promille'. Hij ontkende daarmee het getal van 128 thuiszitters dat in het jaarverslag leerplicht 2015-2016 staat.

Volgens Janine Scherpenberg van Ouderkracht kloppen de nieuwe cijfers van de wethouder niet. Bovendien zou het aantal zelfs veel hoger liggen, omdat kinderen die een pakket boeken als alternatief thuisgestuurd hebben gekregen, niet meetellen voor de statistieken. 

Downplayen 
SP-raadslid Ans DeSumma-Kreelekamp noemt de wethouder een 'downplayer' en roept hem op zijn ego opzij te zetten en aan oplossingen te werken.

Wethouder Peeters bleef tijdens het debat benadrukken dat hij ongelooflijk veel doet en dat de samenwerking met stichting Passend Onderwijs goed is. Wel gaf hij toe dat het niet betrekken van ouders en kinderen bij het zoeken naar een oplossing het zwakste punt van de gemeente is. Dat wil hij verbeteren.

 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer