Parkeerproblemen in oude dorp aangepakt

URK • Zo 16 juli 2017 | 18:03 • Zondag 16 juli 2017 | 18:03
Parkeren in het oude dorp op Urk moet makkelijker worden. Dat vindt de gemeente. Er komt een grotere blauwe parkeerzone en het parkeerterrein bij de Slikhoogte krijgt 144 extra parkeerplaatsen. Vanaf maandag 17 juli zijn er inloopavonden voor bewoners met vragen over de veranderingen.

De laatste jaren is het aantal auto's in het oude dorp toegenomen, maar omdat er weinig ruimte is voor nieuwe parkeerplekken slibden de straten dicht. Er wordt nog gekeken of er - naast de Slikhoogte - ook op andere plaatsen uitbreidingsmogelijkheden zijn.

De doorstroming van het verkeer moet beter worden door de blauwe zone uit te breiden, het gebied waar met een parkeerschijf maximaal twee uur geparkeerd mag worden. Nu geldt dit nog voor een klein gebied. De oude blauwe lijnen worden op 17 en 18 juli verwijderd. De nieuwe ingang van de parkeerzone gaat duidelijk aangegeven worden. Vanaf oktober is deze maatregel definitief en kunnen foutparkeerders bekeurd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel