Bezoek Gunter Pauli kostte 50.000 euro

Almere 17 juli 2017
De rondgang van duurzaamheidseconoom Gunter Pauli door Almere heeft de gemeente 50.000 euro gekost. Pauli was vorige week drie dagen in de stad om adviezen te geven over de groene gemeente die Almere wil worden.

Almere streeft naar een volledig duurzame energievoorziening in 2022. En in 2020 wil de stad vrijwel geen vuilnis meer produceren, vooral door hergebruik van afval.

Geestelijk vader
Volgens Pauli barst het in Almere van duurzame kansen. Die heeft hij ontdekt door te praten met bestuurders, ondernemers en bewoners. Het bezoek werd donderdagavond afgesloten met de prestatie van voorstellen voor ecologische projecten. Zoals het gebruik van klei uit het Weerwater als grondstof voor de bouw en het benutten van gist uit de bossen voor de bereiding van brood en bier.

Pauli is lid van de Club van Rome. Hij bedenkt ecologische toepassingen en publiceert boeken over duurzaam ondernemen. De Vlaming is de geestelijk vader van de Blauwe Economie, geïnspireerd door de kleur die astronauten zien als ze naar de aarde kijken. De blauwe aarde is volgens Pauli een gesloten systeem waarin ook afvalstoffen een nuttige rol spelen.

Wereldwijde netwerk
Het stadhuis tekent aan dat de gemeente voor de 50.000 euro niet alleen Pauli in huis heeft gehaald, maar ook toegang heeft gekregen tot het wereldwijde netwerk van de econoom.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer