Lelystedeling hofleverancier voor Game of Thrones

Lelystad 17 juli 2017
Ingrid Houwers en fans van de serie praten over de serie
Het zwaard van Samwell Tarly in de serie Game of Thrones bestaat uit geweien en komt van de hand van de Flevolandse Ingrid Houwers. Dat geldt ook voor het dekbedovertrek van Bran Stark dat bestaat uit het bont van coyotes. Houwers verhuisde negen jaar geleden uit Lelystad naar Noord-Ierland. Vanuit daar levert zij vrijwel alle vachten, botten en dode dieren voor de populaire fantasy-serie. De eerste aflevering van het zevende seizoen is zondagnacht voor het eerst uitgezonden.

Houwers is taxidermist. Dat is iemand die dode dieren opzet. Vanaf het eerste seizoen is zij al bij de serie betrokken. Om de filmsets mythisch te maken, levert zij vachten, schedels en botten aan. Het meeste materiaal voor het seizoen acht is ook al klaar. De dieren die Houwers gebruikt zijn aangereden. Ook maakt ze gebruik van restmateriaal van slachterijen.

De Lelystedeling is zelf ook een groot fan van de serie. Sinds acht maanden bezit ze zelf een Northern Inuit hond oftwel een 'Dire Wolf' die voorkomt in Game of Thrones. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer