Frits Huis bekendste wethouder van gemeente

Almere 17 juli 2017
De bekendste wethouder in Almere is Frits Huis. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente. Wethouders René Peeters en Tjeerd Herrema volgen op enige afstand.

Volgens David Kok van de raadsgriffie in Almere is Huis populair omdat hij sinds jaar en dag in Almere woont en een aantal functies heeft gehad in de journalistiek die hem bekendheid hebben gegeven. 

In het onderzoek is niet alleen gevraagd naar de bekendheid van collegeleden, maar ook van raadsleden. Daar is een top 11 uitgekomen, waarvan de uitslag alleen in alfabetische volgorde bekend is gemaakt. Namelijk: 
Roelie Bosch (ChristenUnie) 
Ans Desumma (SP) 
Toon van Dijk (PVV)
Nico van Duijn (Leefbaar Almere) 
Hilde van Garderen (VVD)
Miranda Joziasse (VVD)
Marco de Kat (Leefbaar Almere) 
Cocky Kuipers (D66) 
Jan Lems (D66) 
John van der Pauw (PvdA) 
Ciska van Rijn (PvdA) 

Behalve bekendheid van politici, werd ook gevraagd naar de betrokkenheid van inwoners bij de politiek. Volgens Kok is onder meer een opvallende uitkomst dat Almeerders de mogelijkheden van inspreken en het agenderen van een onderwerp op de Politieke Markt wel kennen, maar daar weinig gebruik van maken. Een gehoord antwoord is bijvoorbeeld 'het helpt toch niet'. 

Het onderzoek wordt elke twee jaar gedaan om te kijken hoe de raad communiceert met de stad en wat de stad daar van vindt. De vragenlijst is ingevuld door 800 Almeerders. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer