Kantoorgebouw Het Alnovum wordt gedeeltelijk hotel

Almere 19 juli 2017
Het kantoorgebouw Het Alnovum in Almere is verkocht om er gedeeltelijk een hotel van te maken. De koopovereenkomst is woensdagmiddag tussen de gemeente Almere en het vastgoedbedrijf Seminarie BV uit Bavel getekend.

Het Alnovum staat al jarenlang grotendeels leeg. Eerdere plannen om er een hotel van te maken strandden. Seminarie BV heeft grote plannen met het gebouw. Het Alnovum bestaat uit een zwart en een wit gebouw. In het zwarte gebouw komt een vier sterrenhotel met 120 kamers. De verbouwing gaat tussen de 8 en 12 miljoen euro kosten en moet eind volgend jaar klaar zijn. Het witte gebouw krijgt een eigentijds kantoorconcept.

Wat de gemeente krijgt voor Het Alnovum is niet bekend gemaakt. Seminarie BV heeft de overeenkomst getekend met de voorwaarde dat de koop ontbonden kan worden als er in het traject ernstige problemen ontstaan.

De ontwikkelingen in de kantoorgebouwen achter Station Almere volgen elkaar nu snel op. In maart werd bekend dat in één van de WTC-torens ook een vier-sterren hotel wordt gevestigd, met een spa, een businessclub en een terras.

Seminarie BV is een jonge onderneming die vorig jaar is opgericht. De directeur is Pieter Bosma die vooral in de omgeving van Breda vastgoed bezit. Zo heeft hij vorig jaar een klooster in Bavel aangekocht. Daar komt waarschijnlijk ook een hotel in. Kort na de aankoop werd gesuggereerd dat het klooster een Polenhotel zou worden. In de omgeving van het klooster is onrust ontstaan omdat er ook sprake zou zijn van de opvang van vluchtelingen en de ontwikkeling van een school voor kinderen met leer- en gedragsproblemen.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer