advertentie

PS unaniem akkoord met Maritieme Servicehaven

Flevoland 19 juli 2017
Er gaat 7 miljoen aan  Zuiderzeegelden naar de haven
Provinciale Staten hebben woensdagmiddag unaniem ingestemd met de komst van de Maritieme Servicehaven bij Urk. De Staten gaan ermee akkoord dat er 7 miljoen euro aan Zuiderzeelijngelden naar de haven gaat. 

De gemeente Urk is blij met het besluit. Zo tweet wethouder Geert Post over een 'prachtig besluit'. Het plan voor de haven ligt er al jaren, maar kwam niet van de grond, vanwege de kosten. De gemeente Urk gaf vorig jaar aan dat ze de haven niet zelf kan ontwikkelen en de provincie nam de leiding over.

Het doel van de provincie is om met de nieuwe haven banen te creëren en de economische positie van noord Flevoland te versterken. Zo is het de bedoeling dat ondernemers uit de scheepsbouw en maritieme dienstverlening zich daar gaan vestigen. Die zitten nu al in de oude haven van Urk, maar kunnen daar niet uitbreiden. 

Gedeputeerde Appelman is blij met het besluit van Provinciale Staten: “Door de ontwikkeling van de Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland en Flevokust  -de overslaghaven die bij Lelystad wordt aangelegd- maakt de provincie optimaal gebruik van de economische mogelijkheden die het IJsselmeer biedt. Met duidelijk onderscheidende profielen bieden de twee locaties samen een complete havenfunctie.”

Naar verwachting gaat de aanbesteding van het project eind dit jaar van start. 
Mocht blijken dat de aanleg van de haven meer geld gaat kosten dan er beschikbaar is, dan kan alsnog worden besloten om het project niet te laten doorgaan. In het voorjaar van 2018 wordt definitief besloten of de servicehaven er komt

 


 
 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer