Voorlopig geen markt in Poort

Almere 23 juli 2017
Begin nog niet met een markt in Almere Poort. Dat is één van de aanbevelingen van onderzoeksbureau DTNP aan de gemeente Almere. Volgens het bureau is er pas plek voor een wekelijkse markt in Poort als het stadsdeel verder is volgebouwd en de huidige winkels een goede klandizie hebben.

Onderzoek
DTNP heeft in opdracht van de gemeente onderzocht hoe de zogenoemde ambulante handel het best geregeld kan worden, zodat de hele detailhandelsector in de stad daar optimaal van profiteert. Bij de totstandkoming van het rapport waren ook marktkooplieden en winkeliers betrokken. 

Geen uitbreiding losse kramen
Het bureau raadt de gemeente onder meer ook aan om voorlopig  geen standplaatsvergunningen meer beschikbaar te stellen voor losse kramen voor bijvoorbeeld visboeren of bloemenverkopers. Ook moet de bouw van tijdelijke kiosken worden bevroren. In Almere Buiten is dat nodig om niet te concurreren met het nieuwe centrum daar. In het stadscentrum wil de gemeente afwachten wat de kansen zijn die de Floriade gaat bieden. 

Foodtrucks
Volgens DTNP is er wel ruimte voor 'foodtrucks'. Dit zijn rijdende eettentjes die een ander aanbod aan etenswaren hebben dan de traditionele loempiakraam of patatbakker.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer