Zeewolde Werelddorp: ''Situatie ziekenhuis heel schrijnend''

ZEEWOLDE • Vr 21 juli 2017 | 15:58 • Vrijdag 21 juli 2017 | 15:58
Zeewolde Werelddorp gaat zich inzetten voor een ziekenhuis in de buurt van Ouagadougou, in Burkina Faso. De stichting heeft al meerdere projecten gehad in het Afrikaanse land. Onlangs werd er door hen een ambulance afgeleverd.

Geen apparatuur, wel termieten
Arend Koekoek was in Burkina Faso toen de ziekenwagen werd afgeleverd en zag in welke erbarmelijke staat het ziekenhuis verkeert. ''Er is gewoon geen apparatuur. Het is allemaal zo marginaal. Je kan het haast niet voorstellen. Het is er smerig en termieten hebben veel van de keuken opgevreten.''

''Het is echt heel schrijnend'' onderschrijft Koos Hopster, de voorzitter van Zeewolde Werelddorp.  ''Het is mooi dat we mensen nu kunnen vervoeren met de nieuwe ambulance, maar als het aan ons ligt gaan we nu investeren in het hospitaal.''

35 bedden
Kort nadat Koekoek weer in Nederland was werd er contact opgenomen met de stichting. In het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen zouden 35 bedden in de kelder staan. Voor een zacht prijsje zou de Zeewolder stichting dit kunnen overnemen. Volgens Hopster komen Zeewolde Werelddorp en het ziekenhuis wel over de prijs uit. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel