Wethouder: "Concurrentieslag om leraren"

ALMERE • Za 22 juli 2017 | 9:11 • Zaterdag 22 juli 2017 | 9:11
De Almeerse wethouder van onderwijs René Peeters voorziet een concurrentieslag om leraren in het basis- en voortgezet onderwijs. Amsterdam maakte namelijk deze week bekend dat zij de komende twee jaar gaat meebetalen aan de reiskosten van leraren.

Het gaat om leraren die meer dan 20 kilometer buiten de stad wonen. Amsterdam verwacht dat de stad binnen nu en drie jaar zo'n 400 leraren te kort komt. Daarom worden deze 'lokkertjes' ingezet. Peeters wil nu in overleg met het college van burgemeester en wethouders van Almere om te kijken of zij hierop in kunnen spelen. 
 
De gemeente Almere ziet wel een trend dat er steeds meer concurrentie is voor personeel. "Niet alleen bij de leraren, maar ook onder anderen agenten en verplegend personeel worden door gemeenten gelokt met bijvoorbeeld huisvesting of andere voordelen", aldus een woordvoerder van de gemeente Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel