31 Lelystedelingen willen - na workshop - de gemeenteraad in

Lelystad 22 juli 2017
31 Lelystedelingen zonder politieke ervaring hebben de ambitie om raadslid te worden bij een bestaande partij. Dat blijkt uit de evaluatie van de workshop 'Lokale politiek, iets voor mij?' die de griffie de afgelopen maanden organiseerde. In vier sessies werden in totaal 77 geïnteresseerden bijgepraat over alle facetten van het politieke bedrijf. Dit om erachter te komen of een actieve rol in de plaatselijke politiek iets voor hen is. Volgend jaar maart zijn er verkiezingen.

Invloed uitoefenen
De cursisten kregen uitgelegd hoe de gemeenteraad functioneert, hoe de lokale politiek in elkaar steekt, hoe je als burger invloed kunt uitoefenen en hoe het werkt als je lid wilt worden van een politieke partij of er één wilt oprichten. En de deelnemers konden burgemeester Ina Adema, in haar rol als voorzitter van de raad, alles vragen wat ze wilden weten.

Eigen partij
Het evaluatieformulier werd door 67 deelnemers ingevuld. Bijna de helft (31) wil raadslid worden, 13 mensen zien een ondersteunende rol binnen een partij zitten, vier cursisten kiezen ervoor om als burger invloed uit te oefenen en 18 mensen weten het nog niet. Eén deelnemer is voornemens een eigen partij op te richten.

  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer