''Besluit vergunning GROW festival te laat genomen''

Almere 22 juli 2017
De vergunning voor het GROW Festival in Almere is afgelopen juni later verleend dan gewenst. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de VVD, die vragen stelde over de procedure.

Ergernis bij omwonende
Het GROW Festival kreeg de vergunning op 15 juni, terwijl het evenement plaatsvond op 24 juni. Omwonende Rob de Graaf stapte daarop naar de gemeentelijke ombudsman. Hij had de tijd willen hebben om de vergunning kritisch te bekijken en om eventueel bezwaar te maken. Na een bezwaar heeft de gemeente zes weken de tijd om te reageren, maar dan zou het festival al geweest zijn.

Binnen de regels
Volgens het college is er wel volgens de regels gehandeld. De bezwaarprocedure mag doorlopen tot na het evenement . Ook is er nog een mogelijkheid om een kort geding bij de rechtbank aan te spannen. Maar daar zag De Graaf niets in. 

In de toekomst sneller
De vergunning voor het festival op eiland Utopia was al in december ingediend, maar er ontbrak toen informatie. De verlening van de vergunning nam vervolgens veel tijd in beslag omdat het complex was. Het college zegt er na te streven om de vergunning in de toekomst  eerder te verlenen. 


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer